Patlıcanlı Matokee Tarifi

Bu yemeğin tarifini Ugandadakiler için veriyorum çünkü yerel bir yemek.Yeşil muzdan yapılıyor.Tadı patatese benziyor ama patatesten daha lezzetli.Patlıcan ile de birleşince muhteşem oluyor gerçekten.Çocuklarım ve ben çok seviyoruz.Buradaki türkler de hemen hemen herkes tüketiyor.
Yerlilerin, zengin ve fakir halkın vazgeçilmezi yeşil muz.Türkiyeye giderken götürmeyi düşünüyorum biraz.Evdekilere tattırmak istiyorum;)

Malzemeler

  • 8 adet yeşil muz
  • 4 adet domates
  • 4 adet patlıcan
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı su,tuz

Yapılışı

  • Soğanı hilal şeklinde doğrayın,zeytinyağında kavurun.Parmak parmak doğradığınız patlıcanları soğana ekleyin ve sık sık karıştırarak hafif kavurun.Arkasından doğradığınız domatesi ve soyulmuş sarımsakları doğramadan ekleyin.Domates hafif piştikten sonra salçayı ekleyin karıştırın.Muzları ortadan ikiye bölün,tencereye koyun ve bütün malzemeyi karıştırıp tuzunu ve kenarından suyunu ekleyin.Kısık ateşte muzlar ve patlıcanlar pişene kadar bekletin.

 

 

Reklamlar

2 thoughts on “Patlıcanlı Matokee Tarifi

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

w

Connecting to %s