Şiş Kebap Tarifi

Malzemeler

  • 1 kg dana antrikot
  • 200 gr.kuyrukyağı
  • 1 büyük çay bardağı sıvıyağ veya zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı kekik
  • 1 çorba kaşığı pulbiber
  • 1 su bardağı süt

Yapılışı

  • Eti kuşbaşı doğrayın,yıkadıktan sonra kanı süzülene kadar yarım saat süzgeçte bekletin.Yağ,süt,baharatlar ile karıştırın.Buzluktan çıkardığınız kuyrukyağının 100 gramını etin içine rendeleyin,eti elinizle yoğurun.
  • Etinizi bir gece dolapta bekletin.Mangal ateşine koyacağınız zaman,diğer kalan kuyruk yağını küçük küçük doğrayın.Etleri birbirine çok yapışmayacak şekilde şişlere dizin.Her bir şişe,etlerin arasına 3 adet kuyruk yağı parçası dizin.
  • Hazırladığınız şişlere tuz serpin ve harlı olamayan köz ateşinde çok kurutmadan pişirin.Lavaş ve pilav ile servis edin
  • Lavaş için;3 su bardağı un,bir çay kaşığı tuz,bir çay kaşığı maya ve ılık su ile kulak memesinden daha yumuşak bir hamur yoğurun.Lahmacun inceliğinde açın.Teflon tavada,harlı ateşte hızlıca pişirin.

 

Yorum bırakın