Malzemeler
- 1 kg dana antrikot
- 200 gr.kuyrukyağı
- 1 büyük çay bardağı sıvıyağ veya zeytinyağı
- 2 çorba kaşığı kekik
- 1 çorba kaşığı pulbiber
- 1 su bardağı süt
Yapılışı
- Eti kuşbaşı doğrayın,yıkadıktan sonra kanı süzülene kadar yarım saat süzgeçte bekletin.Yağ,süt,baharatlar ile karıştırın.Buzluktan çıkardığınız kuyrukyağının 100 gramını etin içine rendeleyin,eti elinizle yoğurun.
- Etinizi bir gece dolapta bekletin.Mangal ateşine koyacağınız zaman,diğer kalan kuyruk yağını küçük küçük doğrayın.Etleri birbirine çok yapışmayacak şekilde şişlere dizin.Her bir şişe,etlerin arasına 3 adet kuyruk yağı parçası dizin.
- Hazırladığınız şişlere tuz serpin ve harlı olamayan köz ateşinde çok kurutmadan pişirin.Lavaş ve pilav ile servis edin
- Lavaş için;3 su bardağı un,bir çay kaşığı tuz,bir çay kaşığı maya ve ılık su ile kulak memesinden daha yumuşak bir hamur yoğurun.Lahmacun inceliğinde açın.Teflon tavada,harlı ateşte hızlıca pişirin.