Sokak Simidi Tarifi


Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yumurta
  • 1 paket yaş maya veya 1 yemek kaşığı pakmaya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım büyük boy çay bardağı zeytinyağı
  • Aldığı kadar un(yaklaşık 4-5 bardak)
  • Bulamak için sulandırılmış pekmez ve susam.

Yapılışı

  • Mayayı erittikten sonra bütün malzemelerini karıştırıp pürüzsüz bir hamur yoğurun.Mayalanmasını beklemeden,kayısı büyüklüğünde iki parça koparın,uzatın ve üst üste koyarak bükün,uzatarak şekil verin.Sulandırılmış pekmeze,susama batırın.Yağlanmış fırın tepsisine çok aralıklı olarak dizin.Bütün malzemeyi bu şekilde tamamladıktan sonra önceden ısıttığınız fırına sürün ve fırının düğmesini kapatın,yarım saat mayalanmasını bekleyin.Tekrar fırının düğmesini açın ve  200 derece fırında altı ve üstü iyice kızarana kadar bekletin.

Not:Bu malzemeden iki tepsi simit çıktı.Resimlere aldanıp sakın tereyağı kullanmayın;)

About these ads

2 thoughts on “Sokak Simidi Tarifi

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s