Evde İskender Kebap Tarifi

Bizim gibi gurbette olupta İskender özleyenler bu tarifi deneyebilirler:) Bana göre çok farkı olmuyor.Eşime sık sık yapıyorum.Bu iskenderi de amcam için yapmıştım.Her zamanki gibi fotoğraf çekimi çok aceleye geldi:)

Ev salçası kullandığım için sosunu çok kullanamadım çünkü salçam çok tuzlu.Siz hazır salça kullanırsanız daha iyi sonuç alırsınız.

Malzemeler

  • 1 kg.dana antrikot veya taze et
  • 100 gr kuyruk yağı
  • 2 çorba kaşığı tereyağı(eti pişirmek için)
  • Tuz
  • 3 çorba kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı(sosu için)
  • 3 çorba kaşığı tereyağı servis ederken üzerine dökmek için.
  • Yoğurt

Pidesi için

  • 1 su bardağı ılık süt,1 su bardağı ılık su,Yarım çay bardağı zeytinyağı, yarım paket toz maya,iki çay kaşığı tuz,üzeri için yumurta sarısı.Aldığı kadar un.
  • Unu yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğurun.Un ile toparlayarak pide şeklinde yağlanmış tepsiye dizin.15 dakika bekletin.Isıtılmış fırına alın yarım saat bekletin.Kabardıktan sonra tırnak izi yapın.Fırını düğmesini açın ve pişirmeye bırakın.Üzeri kızarınca fırında çıkarın.

Dönerin yapılışı

  • Buzluktan çıkardığınız eti yarım saat beklettikten sonra ince ince doğrayın.Yıkayın ve süzgeçte süzülmesini bekleyin.Kuyruk yağını iki üç parçaya bölün teflon tavaya alın,erimesini bekleyin.Tereyağınıda ekleyin ve etinizi elinizle,tavada boşlık kalmayacak şekilde dizin.
  • Et pişince tuzunu ekleyin on dakika daha hafif kızarana kadar pişirin.
  • Sos için zeytinyağını bir tavaya alın,iki çorba kaşığı salçayı kavurun ve içine 1 dolu çay bardağı su koyun,kaynamaya bırakın.Çok hafif katılaştıktan sonra altını kapatın.(isteğe göre içine bir çay kaşığı kekik ekleyebilirsiniz)
  • Pidelerinizi küp küp doğrayın servis tabağınıza alın.Üzerine salçalı sostan dökerek bütün pideleri ıslatın.Isıtığınız fırında yaklaşık 3 dakika bekletin.(Bu arada üç çorba kaşığı tereyağını eritin)Pideleri fırından çıkarın,döneri pidelerin üzerine alın.Üzerine tekrar sos dökün ve erittiğiniz tereyağını sıcakken etin üzerine bolca dökün,yanına iki yemek kaşığı yoğurt koyun, hemen servis yapın.

Not:Yanında közlenmiş biber veya domates ile servis edebilrsiniz.Benim evde yoktu koyamadım.

About these ads

Evde İskender Kebap Tarifi” üzerine bir düşünce

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logo

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter picture

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook photo

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ photo

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s